Pouštíte se do nového podnikání a řešíte dilema, zda si nechat založit společnost na klíč nebo využít hotovou ready-made společnost? Vždy záleží na vašich konkrétních potřebách a požadavcích. Každá z možností má své výhody i nevýhody. Čtěte dále a dozvíte se, jak se nejlépe rozhodnout.

Ready-made vám otevře rychle cestu k podnikání

Potřebujete začít s podnikáním okamžitě nebo jste vstoupili do výběrového řízení, kde je požadováno určité stáří společnosti? Tuto situaci vám pomůže nejlépe vyřešit ready-made, kde stačí pouze přepsat společnost na nového majitele a za několik hodin můžete začít podnikat.

Není to žádné kouzlo. Ready-made je totiž již existující společnost zapsaná v obchodním rejstříku. Takto můžete pořídit předzaloženou společnost s ručením omezeným (s.r.o.), akciovou společnost (a.s.) i evropskou společnost (SE). Nákupem ready-made je celý průběh zakládání již předem vyřešený. Na vás zůstává jen poskytnout potřebné osobní údaje, podepsat smlouvu u notáře a máte hotovo. Významným pozitivem je výrazná časová úspora. Oproti zakládání nové společnosti ušetříte měsíce a s podnikáním můžete začít prakticky ihned.

Nová společnost na klíč přesně dle vašich představ

Ačkoliv je podnikání s ready-made společností výrazně rychlejší, nevýhodou je, že si již od začátku nese jisté znaky (název, sídlo, výše základního kapitálu apod.), které vás později mohou omezovat, případně jste nuceni za změny dodatečně zaplatit. Pokud s podnikáním výrazně nespěchátea od začátku chcete podnikat s firmou, která je přesně podle vašich představ, nechte si založit společnost na klíč. Sami si nastavíte parametry společnosti tak, aby vám v budoucnu nepřinášely komplikace či další výdaje.

Nespornou výhodou společnosti na klíč je, že vám se založením pomáhají odborníci, kteří se vyznají v legislativě a především procesu zakládání. Ušetří vám tak spoustu starostí a běhání po úřadech. Zároveň vám pomohou společnost navrhnou individuálně na míru. Díky tomu si můžete být stoprocentně jistí, že vše bude odpovídat vašim představám a zároveň bude v pořádku po právní stránce.

S průběhem zakládání společnosti vám v COMEFLEX OFFICE rádi pomůžeme. U nás navíc můžete využít i dalších doplňkových služeb jako například poskytnutí virtuálního sídla, pronájem konferenčních a jednacích místností, správa datové schránky či účetní služby, daňové a právní poradenství, které vám usnadní cestu v podnikání.